Zoeken

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Meest gezocht

Over Maatlat Duurzame Veehouderij

https://www.maatlatduurzameveehouderij.nl/over-mdv/

Certificatieschema's

https://www.maatlatduurzameveehouderij.nl/certificeren/

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind u een overzicht van veelgestelde vragen. Zit u na het zoeken op de website en het lezen van de antwoorden nog met een vraag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Het keurmerk

EU Ecolabel is het officiƫle Europese milieukeurmerk dat wordt erkend door alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het keurmerk stelt duurzaamheidseisen aan de hele levenscyclus van producten en diensten.

Aan het logo kun je herkennen welke producten er beter zijn voor het milieu. Hierdoor kun jij dus gemakkelijk een milieubewuste keuze maken.

Een ecolabel is een vrijwillig milieuprestatiecertificaat dat aan producten en diensten wordt toegekend. Deze producten en diensten moeten, afhankelijk van de productgroep, voldoen aan specifieke criteria die de totale milieu-impact verminderen.

Het EU Ecolabel voldoet aan de definitie van de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) voor een type 1-milieukeur. Dit betekent dat EU Ecolabel vrijwillig is, gebaseerd op meerdere criteria en dat een derde, onafhankelijke partij goedkeuring geeft voor het gebruik van het keurmerk.